« اخوان در مدت فعاليت آموزشي در آموزش و پرورش در مجلهء اين اداره همكاري داشتهاست. مجلهاي كه به اعتراف خودش در مدت 17-18 سال آموزگاري، دبيري و مدير مدرسه بودن خوشايند نبود چون اغلب چيزهايي كه در اين مجله بهچاپ ميرسيد، بخشنامههاي اداري بود و يا خبرهاي تغيير فلان وزير »
گروه تاریخ/ ۱۰ اسفند ۱۳۰۷؛ ۹۲ سال پيش در چنين روزی مهدی اخوان ثالث (م. اميد) در توس مشهد زاده شد: «بهار آمد پريشان، باغ من افسرده بود اما / به جو باز آمد آب رفته، ماهی مرده بود اما.»
ما به « خيامي ها » و « ايران ناسيونال » چند قسط « پوزش » و « تعظيم » بدهكاريم !
گروه تاریخ/ نهم اسفند ۱۳۹۸: يك سال پيش در چنين روزی محمود خيامی در لس آنجلس درگذشت: «هدف ما این است که ضمن تامین رفاه و آسایش بیشتر برای همکاران کارگر، با ساخت تمام قسمتهای اتومبیل و ایجاد صنایع بزرگتر قسمتی از دین خود را به میهن عزیز ادا کرده و نشان دهیم که لیاقت پیشرفت داریم.»
«اکنون که مدرسهای نیست و وزارت فرهنگ هم به این کار علاقهای ندارد و شاید کفر هم میداند، چرا ما باید ساکت باشیم؟ نباید این ذوق خداداد در جوانان ما کشته شود »
گروه تاریخ/ پنجم اسفند ۱۲۷۰ : ۱۲۹ سال پیش در چنین روزی علی نصر در تهران زاده شد: «اولین آرزویم تأسیس تئاتر در ایران بود و آرزوی دومم اینکه یک مدرسه کوچک برای این فن مهیا سازم.»
شعری از حییم : " دانم كه میروی پی تحصيل صنعتی ، كاندر لوای آن طلب سيم و زر كنی ، تنها بدين خوشم كه به كردار نيك خويش ، روح پدر به هر دو جهان مفتخر كنی"
گروه تاریخ/ دوم اسفند ۱۲۶۶؛ ۱۳۳ سال پيش در چنين روزی سليمان حييم در تهران زاده شد: وی عقیده داشت آموختن علم اولین شرط پیشرفت اجتماعی است، سهمی که در این فرهنگ برای لغات علمی قائل شده بیش از حد معمول فرهنگهای عمومی است. ( 1 )
«نویسندگی کار آسانی نبود. از هرجا بیزار میشدم، به نویسندگی پناه میبردم »
گروه تاریخ / ۲۸ بهمن ۱۳۷۵: ۲۴ سال پیش در چنین روزی بزرگ علوی در برلین درگذشت: «هیچ کس ادعا نمیکند دموکراسی در کشورهای اروپایی و آمریکایی ایدهآل است اما تا به امروز این بهترین نوع کشورداری است.»
« هنگامی که شغل نجاتبخش معلمی، نتواند هوشها، قریحهها و استعدادها را جلب و جذب کند؛ کار به همینجا میکشد که کشیده است »
گروه تاریخ/ محمد بهمنبیگی نویسندهٔ ایرانی و بنیانگذار آموزش و پرورش عشایری در ایران در 26 بهمن 1298 چشم به جهان گشود . بهمن بیگی می گفت :« ... میگویند شمار معلمان زیاد است. افزایش حقوق و دستمزدشان به حدود پزشک و مهندس، ارقام نجومی میطلبد. میگویم: چنین افزایشی، به یک دهم ارقام نجومی هزینههای جنگی و تجهیزات ارتشی، نمیرسد و فراموش نکنیم که اگر برگزیدگان شایسته و راضی را به شغل معلمی،…
«حکومت و سیاست از هنر جداست. هنرمند متعلق به مردم است. ما برای مردم هستیم و تا زمانی که این مردم هستند و ما را میخواهند وظیفه داریم برای آنها کار کنیم. وقتی هنر به جهت خاصی وابستگی نداشت در هر دورهای میتوان آن را عرضه کرد »
گروه تاریخ/ امروز، بیست و یکم بهمن ماه، زادروز استاد فرامرز پایور (۱۳۱۱ – ۱۳۸۸) است؛ نوازنده صاحبسبک سنتور، آهنگساز بزرگ، محققِ کوشا و معلّمِ دلسوز موسیقی ایرانی و مردی که عمر خود را در راه حفظ، ترویج و اعتلای موسیقی ایرانی نهاد.
« روزی دانشجوی هندی از استاد پورداوود پرسید که در ایران از کدام آتشکده میتوان دیدن کرد، استاد پاسخ داد دل هر ایرانی یک آتشکده است »
۲۰ بهمن ۱۲۶۴ : ۱۳۵ سال پیش در چنین روزی ابراهیم پورداوود در رشت زاده شد: «ملت غافل، دشمن در کار/ این یک در خواب، آن یک بیدار / این یک مدهوش، آن یک هوشیار / زینسان گردد، قومی سپری.»
« با روشی که در سراسر زندگی داشتم و معتقد بودم که از دقیقههای زندگی باید در راه کسب کمال برخوردار شد، این چنین زندگی در دیده من با مرگ یکسان است »
گروه تاریخ/ ۱۸ بهمن ۱۲۸۲؛ ۱۱۷ سال پيش در چنين روزی محمد پروين گنابادی در گناباد در جنوب خراسان زاده شد: "آرزو دارم ای نواده من / كه كنی حفظ كيش و آيينم / دانش و مردمی بياموزی / تا كه ياران كنند تحسينم".
« بیانی بهعنوان یك كارشناس برجستۀ شناخت خطوط اسلامی و نسخهشناسی در مجامع ادبی و مراكز ایران شناسیِ جهان شناخته شده است و در این مجامع برای نوشتههایش دربارۀ نسخههای خطی همواره اعتبار ویژه قائلاند »
گروه تاریخ/ ۱۷ بهمن ۱۳۴۶: ۵۳ سال پيش در چنين روزی مهدی بيانی در تهران درگذشت: "از هر كتاب ساده میتوان بهره برد ولی چه کسی میتواند منكر تأثير نشاطآور تذهيب و نقش و نگار هنرمندان در آثار شود؟"